Mijn eerste stappen op het toneel van Odeon-De Spiegel in Zwolle. Vanuit de loading dock ben ik zojuist in de mysterieuze donkere wereld van de coulissen terecht gekomen. Er wordt al druk gesoundcheckt. Ik volg het geluid en ineens is daar het magistrale uitzicht op 900 rode stoelen die mij verwachtingsvol aanstaren… M’n hart klopt in mijn keel. Hier, op dit podium, gaat het gebeuren: de première van onze eerste theatertournee!
Naast een theater vol fans, geïnteresseerden, vaste theaterbezoekers en gastenlijst-mensen hebben we 50 speciale gasten bij de première: 50 Syrische asielzoekers vanuit de IJsselhallen van Zwolle. Gewoon omdat het nog net paste en omdat we hun wel een avondje ‘uit’ gunnen. Het blijkt een groot succes: laaiend enthousiast komen ze naar ons toe als we ons vertonen in de foyer na het programma.
Inmiddels zijn we volop aan het touren langs 13 theaters in Nederland. De kop is eraf, en de plankenkoorts heeft plaats gemaakt voor gezonde spanning. We vinden het heerlijk touren zo’n theatertournee. We hebben echt het gevoel dat we ons publiek kunnen verwennen en verrassen met een mooi en divers programma. Tot voor kort bleven sommige kanten van ons live nog onbelicht (onze melancholische kant en instrumentale stukken), maar die komen nu juist prachtig uit de verf. Ik voel dat we er nu al van groeien. Groeien in verhalend muziek maken; de liedjes tot hun recht laten komen.
Share: