Nieuwe Engelse én Noorse versie van May You Have

 

Beste Trinities,

In tijden dat alles anders gaat dan we hadden verwacht of gehoopt, brengen wij vandaag een gloednieuwe en heel bijzondere versie uit van een vertrouwd en hoopvol nummer; May You Have!

De Corona Pandemie en de wereldwijde crisis als gevolg daarvan hebben een enorme impact op onze levens. Onze routines zijn allemaal in de war gegooid en al het vertrouwde is niet meer. We beseffen ineens weer hoe kwetsbaar ons bestaan is. We ontdekken de onschatbare waarde van alle ‘gewone’ dingen om ons heen, die we voor lief waren gaan nemen. ‘May You Have’ is een lied over al die kleine grote dingen die samen het leven maken tot wat het is: Een groot cadeau!

In dit lied, dat is geïnspireerd door vroeg Christelijke Keltische gebeden, wensen we elkaar al die dingen die niet te koop zijn, of die we als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen. En je ontdekt al zingend dat God zelf verstopt zit in al die ‘gewone’ dingen van het leven. We hopen dat veel mensen zich door deze song geïnspireerd en verbonden zullen voelen, zeker in deze bange en onzekere tijden.

We speelden op een Noors festival ‘Sea Side’ en stonden te luisteren naar de act voorafgaand aan ons optreden. Iets aan hoe Maria Solheim daar stond en hoe haar stem klonk maakte dat we de stoute schoenen aantrokken en haar vroegen om samen te werken voor een vertaling van ‘May You Have’. We waren meteen verliefd op de demo’s die Maria opstuurde en dachten: ‘Dit moeten meer mensen horen!’ Uiteindelijk zijn we samen de studio ingegaan om een sfeervolle en geheel opnieuw doorleefde versie te maken van ‘May You Have’ EN een versie in het Noors op te nemen waarbij onze leadzanger Elbert zich waagt aan backing partijen in het Noors. Het is een van onze eerste geheel IN-HOUSE producties, met onze drummer Niek Smelt aan de knoppen. Dit lied heeft ons al met zoveel mensen verbonden en daar kunnen nog veel meer mensen bij!

De clip is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking met Ruben Timman en zijn Museum of Humanity. Dankzij zijn foto’s hebben we de clip kunnen maken.

Beluister May You Have en Midt I Alt!

Trinity

Share: