Elbert, leadzanger van Trinity blikt vooruit: Midden in de drukte rond de aanstaande release van ons nieuwe album (1 april!) knijpen we er ‘even’ tussenuit voor een inspiratievolle filmreis naar Phnom Pen. Op 7 februari vliegen we de halve wereld over met Karin van Tear, Ben Ketting, regisseur namens eo-Metterdaad en een cameraman en geluidsman. We zullen namelijk 4 fondsenwervende afleveringen maken voor op de Nederlandse buis.
Door: Elbert Smelt


‘Inmiddels zijn we weer thuis bij onze gezinnen na een te gekke ontdekkingsreis door de VS. We zijn ons druk aan het voorbereiden op een te gekke najaars-theatertour in Duitsland en Nederland. Hier de tweede blog die ik schreef tijdens onze tijd in de VS.’
Door: Elbert Smelt

In de afgelopen weken, in het proces van het schrijven van nieuwe nummers voelt het of ik blootsvoets voor een gigantisch stuk klei sta, waar ik met alle macht probeer iets moois uit te vormen. 
Ik hield enorm van handvaardigheid op de middelbare school. Het hele idee van de handen uit de mouwen steken om iets moois te maken vond ik opwindend. Ik besteedde uren en uren om betekenis en leven aan het materiaal te geven. En van alle materialen hield ik het meest van klei. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk dat het het geheel van het proces is. Het kneden, het drogen (hopelijk zonder barsten) en dan: de oven!

Door: Elbert SmeltMijn eerste stappen op het toneel van Odeon-De Spiegel in Zwolle. Vanuit de loading dock ben ik zojuist in de mysterieuze donkere wereld van de coulissen terecht gekomen. Er wordt al druk gesoundcheckt. Ik volg het geluid en ineens is daar het magistrale uitzicht op 900 rode stoelen die mij verwachtingsvol aanstaren… M’n hart klopt in mijn keel. Hier, op dit podium, gaat het gebeuren: de première van onze eerste theatertournee!
 
Door: Bert BosVan sommige dingen in het leven droom je. Als je een muzikant bent droom je ervan om een keer in een groot stadion te spelen of om een mooi concert te geven in een prachtig theater waar iedereen ademloos zit te luisteren naar je nummers. Dromen lijken soms vanzelf waar te worden maar niets is minder waar, ook bij muzikanten niet. Om zover te komen dat je in een theater zit te spelen voor een publiek dat met ingehouden adem aan je lippen hangt moet je er wel voor zorgen dat het theater vol zit en, minstens zo belangrijk, dat je nummers en je muzikale vaardigheden dusdanig zijn dat je publiek even alles kan vergeten en geraakt kan worden.